nienkevanmaris

8 mei 2013 | Koeweit (I)

Mijn eerste ICA-vlucht met de A330-200 naar Koeweit, samen met mijn trainingsmaatje van de opleiding.

Bij het instappen stond mijn vriendin onze vlucht in te checken. Wat een verrassing!!!
Iedereen vond het zielig dat onze eerste vlucht naar een oord als KWI moest zijn, maar mijn trainingsmaatje en ik hebben er enorm van genoten!!!
Bij de landing in KWI zaten mijn trainingsmaatje en ik in de cockpit en heb ik nog een vallende ster gezien. Voorteken???

Het was een 24-uurs stop. Aangekomen in het hotel werden we ontvangen met een heerlijke non-alcoholische cocktail (uiteraard, want er mag echt geen alcohol gedronken worden. Is voor de landing ook een gedoe aan boord, want alles waar drank in zit, moet verzegeld zijn!!!). Ik moet daar echt het recept eens van achterhalen. Iets met citroen en munt. Heerlijk!!!
Het was al laat en iedereen ging eigenlijk meteen naar zijn kamer. Mijn trainingsmaatje en ik stuiterden nog na zo'n spannende eerste vlucht, dus ik heb nog even bij haar op de kamer gezeten, maar al snel kwam toch die man met de hamer. Na nacht waarin wij allebei niet briljant geslapen hadden, ondanks de fantastische kamer en een heerlijk bed, hebben we heel lekker en uitgebreid ontbeten. Van de crew wilde niemand mee de stad in, maar wij wilden natuurlijk het maximale uit deze eerste trip halen!!!

Met een taxi zijn we naar een traditionele Souk gegaan, midden in de stad. Ik was zwaar onder de indruk, dat mijn trainingsmaatje Hindi begon te spreken met de chauffeur. We hebben heerlijk rondgeslenterd. Juist omdat het niet zo'n toeristische Souk was, waren we best een beetje een attractie. Nou ja, ik in ieder geval, met mijn blonde piekhaar. Mijn trainingsmaatje had met haar Indiase uiterlijk nog wel een lokale kunnen zijn... Op de vismarkt waren we helemaal een bijzonderheid. Dat ik foto's ging maken van de vissen, vonden ze werkelijk bizar...

We hebben heerlijk geluncht vlakbij de Gulf Bank, bij een modern (Europees) uitziend eettentje. Toch een beetje bang gemaakt door de lessen over lokale hygiƫne overal ter wereld en de mogelijke lichamelijke gevolgen.... Maar de lunch was heerlijk. Vooral de non-alcoholische Pina Colada was bijzonder lekker. De Red Bull die erin zat, zorgde dat de terugvlucht midden in de nacht goed vol te houden was . We raakten nog in gesprek met een dame uit Saoudi Arabiƫ, die met ons op de foto wilde. We nodigden haar uit aan tafel, want dat leek ons wel gezellig, maar het gesprek verliep heel moeizaam, aangezien haar Engels niet zo goed was en ons Arabisch ook niet briljant...
We hebben nog de Grote Moskee bezocht, maar hij was niet open voor bezichtiging. Dat gaan we zeker een volgende keer doen!!!

De terugvlucht was een nachtvlucht, waarbij we een tussenstop maakten in Dammam. Op het vliegveld liepen we als blauwe wolk naar het vliegtuig. Fantastisch als je ziet met hoeveel ontzag mensen naar je kijken. Een klein jochie ging met mij op de foto. Ik kreeg een beredikke knuffel van hem. In het vliegtuig wisselden we de cabinecrew af en daar zaten ook nog twee van onze trainingsmaatjes samen aan boord. Kort vluchtje naar DMM. Daar pikten we ook onze eigen cockpitcrew op. Zij waren op de heenweg nog een stukje verder gevlogen, net als de crew die zij nu afwisselden... Met een complete crew van DMM terug naar Amsterdam. Spannend, een hele nacht doorhalen. Het was een nachtvlucht, dus veel mensen gingen slapen. Met de bijbehorende problemen; dat mensen balen van de stoel van de voorbuurman die naar achteren gaat, de temperatuur, benen in het gangpad waar je over struikelt etc..

Ik heb van een passagier mijn eerste complimentenbrief ontvangen!!! Hij wilde 2 rode wijn en dat mag helaas niet; maximaal 1 alcoholische consumptie per keer. Later ben ik hem alsnog een wijn komen brengen, zonder dat hij het vroeg... Hij schreef een fantastische brief, die in mijn dossier gaat.
Om 6 uur 's ochtends landde het vliegtuig. Mijn trainingsmaatje en ik kregen een ketting gemaakt van douanezegels en een hanger met een Hollands huisje. Daarmee mochten we de hele luchthaven over: the walk of fame (shame ?). In het bemanningencentrum hebben we afscheid genomen van de hele crew, maar niet nadat we ermee op de foto zijn gegaan!!!

Wij hebben een fantastische trainingsreis gehad!!!