nienkevanmaris

11 maart 2014 | Singapore [deel 2]

Vandaag hebben “mijn mannen” en ik een beetje op tijd (11u) afgesproken, want de Co moet vanmiddag nog een tripje Bali op en neer doen. Dus we beginnen de dag lekker ontspannen bij Sentosa Beach. We liggen bij een strandtent, ieder een (echt, iPad of e-reader) boekje, lekker loungemuziekje op de achtergrond, palmbomen, strand en een zwembadje met pislauw water. Ik vind het een goeie manier om de dag relaxed te beginnen.

We zijn keurig voor Calling weer terug in het hotel en de IPB-er en ik gaan samen op pad om Singapore verder te ontdekken, terwijl de Co gaat werken.

Wij pakken de Hop On Hop Off-bus en rijden zo lekker rond in Singapore. We stappen uit bij de Marina Bay Sands en gaan op weg naar de Botanische tuin die we gisteren al gezien hadden vanaf het dak van het gebouw. Dat had zo’n indruk gemaakt op ons, dat we deze “bomen” graag van dichtbij willen zien.

We moeten dwars door het gebouw heen en we komen in het openbare park aan de overkant. Het is superbijzonder!!! Ik ben helemaal onder de indruk van wat ik zie. Het is een aanblik alsof je zo de film Avatar binnen gestapt bent.
We besluiten ook meteen de skywalk te doen, waarbij je ook echt halverwege de bomen een wandeling maakt, op een meter of veel boven de grond. Er staat een hele rij naar de lift, dus wij besluiten de trap naar boven te nemen. Dat is best een pittige wandeling naar boven. Het idee was leuker dan de uitvoering... Ik heb zóóó geen conditie... Pffffffff....
Maar goed, even uithijgen en dan lekker de skywalk doen. De ondergrond waar je op loopt, is heel raar. Het lijkt een beetje op van dat rubber spul wat je onder een vloerkleed legt om te voorkomen dat het gaat schuiven. We hebben een prachtig uitzicht op het park en de bomen zijn van dichtbij erg indrukwekkend. Ze moeten aan de buitenkant helemaal begroeien. Het doet me erg denken aan de groene wanden die ik voor het programma SmartLife gezien heb, maar dan dus in de buitenlucht. De planten die deze bomen bekleden zijn vooral planten die vocht opvangen. Ook de constructies van de bomen zelf zijn zo gemaakt dat ze vocht opvangen. Het is een heel ingenieuze en vooral ontzagwekkende constructie.
Aan het einde van de Skywalk hangt een bord met alles wat niet mag. Onder andere zijn hoge hakken verboden... Oeps... Ehm...... Sorry....!!! We gaan gauw naar beneden.

Er zijn in dit park ook twee enorme kassen. Eentje is gevuld met bloemen, de ander is een jungle. We hebben van mijn maatje gehoord dat de jungle-kas het meest indrukwekkend is, maar je kunt niet een kaartje kopen voor één van de twee, dus we beginnen in de bloemenkas. Het begint met de cactussen en vetplanten, er is ook een rozentuin en er zijn mooie struiken. Maar het is inderdaad niet onwijs overweldigend. Wat me vooral verbaast, zijn de lelijke paspoppen die ze tussen de planten geplaatst hebben. Er is een soort van ridderthema, wat we niet helemaal kunnen plaatsen... Zeker als ik kijk naar de afwerking van het hele complex hier, verbaast het me dat het er zo amateuristisch uitziet.
Dus we gaan door naar de jungle-thema. waar we na binnenkomst meteen begroet worden door een hele hoge waterval. De eerste aanblik is inderdaad meteen al stukken imposanter.
Ook hier zijn weer wandelingen op verschillende hoogtes langs de berg met de waterval, die begroeit is met allemaal tropische bloemen. De constructie van het gebouw is prachtig en de bloemenpracht is vele malen ontzagwekkender in deze kas dan in de andere, als je het mij vraagt.

Hierna lopen we terug naar de halte van de hop on hop off bus. We willen graag de rode route doen, die Chinatown in leidt, maar daarvoor zijn we al te laat, dus we pakken de gele route, die ons naar de rand van Chinatown brengt.
We kiezen een tentje langs het water om even een drankje te doen. We hebben een flink eind gelopen, dus ik vind het wel even lekker om van mijn hakken af te zijn.

Als het al donker geworden is, gaan we op pad om een restaurantje te vinden. Er is een restaurant waar het erg druk is, maar gezien de naam slaan we toch even af ;). We lopen langs het water, waar het ene na het andere restaurantje zit. De meeste restaurants zijn Seafood-restaurants en er staan bakken met de meest bijzondere vissen en schaal- en schelpdieren. Er zijn ook Snowcrabs: mega grote krabben. Ik heb ze nog nooit zo groot gezien...
We kiezen voor een sfeervol tentje, waar rode lampionnen en een Chinese draak hangen. Het is enorm protserig, maar nu we hier zijn, dompelen we ons helemaal onder in de Chinese kitsch. Ook vanavond kiezen we ervoor dingen te bestellen voor ons samen. Dat past gewoon bij deze trip. En tijdens het eten worden we nog getrakteerd op een stukje lichtshow, dat vanaf de kade te zien is.

We hoeven niet eens meer te proberen de hop on hop off bus te pakken, dus we lopen door Chinatown heel langzaam weer in de richting van het hotel. Ik vind dat de IPB-er iets mee moet nemen voor zijn drie dochters en hij eigenlijk ook, dus we gaan op zoek naar iets leuks om mee te nemen. Er zijn nog best wel wat winkeltjes open en het zijn vooral toeristenwinkeltjes, dus in theorie een goeie bron om iets leuks te vinden. Maar het is best wel lelijke kitsch en de IPB-er wil ook niet iets meenemen waarvan hij weet dat het binnen 2 minuten in een hoek ligt.
Ik zie opeens een standje, waar ze edelstenen hangers verkopen, waar ze een naam in graveren. Dat is een leuk kado, dus hij zoekt drie verschillende kleuren uit en schrijft de namen op. Terwijl de man van de stand de namen graveert, vraag ik me hardop af of het leuk is de namen op de achterkant te zetten in het Chinees. Dat is een leuk idee, dus we krijgen boekjes met allemaal vertalingen van namen in het Chinees en zo vinden we alle namen.

We slenteren een beetje rond en komen bij een Boeddhistische tempel, waar ze achter het hek cricket spelen. Het is een rijk versierd pand en ziet er prachtig uit. Vooral de metershoge toegangsdeur is prachtig.
We drinken nog een drankje op een terrasje. Het duurt nog eventjes voordat de Co weer terug is van zijn op en neertje naar Bali. Daarna lopen we weer terug naar het hotel. We zijn iets eerder terug dan de crew en als zij ook terug zijn en de Co weer fris gedoucht is, gaan we toch nog even een drankje doen. We lopen drie verschillende tenten af, maar het is dinsdagavond en er is niet zo veel open. Dus we gaan terug naar de plek waar we gisteren waren, aangezien die tent 24u/dag open is. Daar zit dan ook een groot deel van de rest van de crew die op en neer ging naar Bali en daar schuiven we dan ook bij aan voor nog een klein drankje, om de dag af te sluiten.
Morgennacht moet ik naar huis vliegen, maar ik heb eerst nóg een hele dag!!! Ik kan er wel aan wennen hoor, aan deze schema’s...

[Lees verder in deel 3]