nienkevanmaris

20 mei 2013 | Houston

Mijn eerste vlucht met een Boeing 747. Toch wel de koningin van de vliegtuigen.

Het was mijn eerste vlucht na mijn wing-uitreiking. Dat betekende dat ik "in de sterkte" mee ging: ik was geen extra stewardess, maar gewoon echt onderdeel van het team. Best heel spannend!!!
Op de heenvlucht moest ik nog "live" kennismaken met het vliegtuig, dus mocht ik nog niet bij "mijn eigen deur" zitten. Allemaal regels die er zijn in verband met Flight Safety.


Aan boord was ik gewoon onderdeel van het team en ik heb gewoon meegewerkt alsof ik het al jaren deed. Uiteraard wel met een stralende grijns op mijn snuit, die was niet te verbergen... !!! In het totaal waren we met 9 dames en heren cabinepersoneel en 3 leden van de cockpitcrew. Onze Captain was een dame. Ik blijf dat stoer vinden!!!
Al tijdens de heenreis mocht ik kennis maken met de OCR: Overhead Crew Rest. Dat is een klein slaapkamertje voor het cabinepersoneel wat boven de passagiers verstopt zit. Dat is wel zo iets bijzonders!!! Van pappa en mamma heb ik een stewardessen-Nijntje gekregen en die mocht mee naar Houston en dus ook in de OCR. Daar hebben we iets van 1u en 3 kwartier gelegen. Ik was een beetje te hieperdepiep om echt te slapen, maar gewoon even lekker liggen met je ogen dicht, is ook wel heel fijn.
Maar ja, ook mijn collegaatje mocht op een gegeven moment "af", ofwel even slapen. Dus toen moest ik het alleen doen... In een wiebelig vliegtuig met een tray met glaasjes drinken erop en dan niet alleen je eigen sectie, maar ook die van je maatje... Het blijft toch een heel avontuur, maar het is me gelukt om niets te knoeien...
Aan boord merk je al snel dat je met bepaalde mensen toch een extra klik hebt. Ik kreeg dan ook al snel allerlei tips van dingen die ik kon gaan doen in Houston. Altijd fijn!!!

Na aankomst moesten we wachten op het busje wat ons naar het hotel zou brengen. We waren iets eerder geland, dus we zaten buiten te wachten. Het was daar warm!!! Echt zo'n warme deken... En daar sta je dan te zweten in je uniform... :S!!!
Aangekomen in het hotel hadden we al snel bedacht dat bijna iedereen naar de Galleria wilde: een groot winkelcentrum, waar het heerlijk shoppen is. Dus om 14u in het hotel en om 14.30u al in de taxi, gedoucht, omgekleed en wel. Geen tijd te verliezen natuurlijk, want je weet, op een gegeven moment komt die man met die hamer....
In de Galleria is van alles te vinden. Ik weet nu weer waarom ik die Malls in Amerika altijd zo waanzinnig vond. Je kunt er dagen zoet brengen... Iedereen ging een beetje haar eigen weg en ik ben naar de Victoria's Secret gestiefeld, net als een aantal andere collega's. Helaas was het alleen lingerie en beauty... De Pink-winkel, onderdeel van VS, had wat meer kledingachtige dingen, maar vooral was het toch vooral ondergoed... En dat had ik nou niet direct nodig. Maar het was al heerlijk om er rond te kijken!!! Natuurlijk aangesproken door 400 salesdames. Oh ja, dat was dan wel weer heel irritant in die Malls.... Ik was er op een gegeven moment klaar mee en ik ben doorgestruind naar de Abercrombie & Fitch. Iedereen heeft het daar altijd over en ik moest het even 'live' beleven... Eerlijk gezegd, vond ik er niet zo veel aan en bovendien stonk die zaak enorm... Ze bleken consequent het huisparfummetje te sprayen... Maar niet echt mijn luchtje... Ik vond een broek die ik wel aardig vond, maar de prijs was echt bij lange na niet wat ik in gedachten had. Ik dacht dat het daar goedkoop was???!!! Echt niet!!!

Dus maar verder gedribbeld. Winkeltje in, winkeltje uit. Me even staan vergapen aan de ijsbaan die in de Mall is. Het is buiten 31 graden en binnen wordt geschaatst... Bizar!!!
Uiteindelijk beland bij de Gilly Hicks. Ik kende het niet, maar toch wat leuke dingen gevonden. Nog even terug gegaan naar Victoria's Secret om een sportbeha te kopen, daar een collegaatje tegen het lijf gelopen en samen terug naar de Gilly Hicks. Uiteindelijk hele fijne sportkleding gekocht. Misschien niet per se om te sporten, maar ook om gewoon heerlijk thuis in te hangen... In lekker fel koraalkleurtje en passend bij de sportbeha. Alles moet natuurlijk wel matchen... !!!

Om 18.30u hadden we afgesproken bij een restaurantje met de rest en met zijn 5-en hebben we daar gezellig gegeten. Toch raar, want ondertussen was het voor ons natuurlijk half 2 in de ochtend Nederlandse tijd... Ik heb me direct tegoed gedaan aan een heerlijke Virgin Pina Colada. Waarom hebben ze die dingen niet in Nederland??? Die zijn zoooo lekker!!!
Na het eten met de taxi weer naar het hotel en daar ging iedereen lekker slapen. Ik was om 21u op de kamer en ben nog wakker geweest tot 22u, ofwel 5u in de ochtend Nederlandse tijd... Best een lange dag dan...

Om 4u was ik klaarwakker. Ik heb nog een beetje liggen Facebooken en toen besloot ik op te staan. Ik ben rond 5u de deur uit gegaan, in mijn (nieuwe) sportoutfit en op mijn hardloopschoenen. Lekker even een half uurtje hard gelopen. Buiten was alles nog stikdonker!!! Tja, niet zo gek... Ik wist een beetje in welke richting ik kon lopen, dus uiteindelijk liep ik om half 6 's ochtends de supermarkt in. Dat kun je je toch niet voorstellen in Nederland??? Hoe fijn is dat, als je een jetlag hebt!!! Ik heb alle paden gezien en heerlijk op mijn gemak gesnuffeld. Nog wat leuke glutenvrije spulletjes gekocht, me staan vergapen aan de meters en meters aan fitness-voeding, me verlekkerd aan de Mac & Cheese die ik niet meer mag... Heerlijk staan sniften aan de Australian Gold zonnebrandcrème en die dus ook maar meegenomen... Daarna nog een rondje Walgreens (drogisterij) en daarna om 8u ontbijt in het hotel... Al was het wel een beetje een dubieuze maaltijd: het heette ontbijt en qua Houston-tijd was het ook ontbijt, maar ik was al 4 uur op, dus had het ook lunch kunnen zijn... Maar Nederlandse tijd was het uiteindelijk zo'n 16u, dus had het ook avondeten kunnen zijn... !!!

Om 10u op mijn kamer en nog even 2 uur mijn ogen dicht kunnen doen voordat het "calling" was: de tijd dat je gebeld wordt, dat je je klaar moet maken voor vertrek, 1 uur voordat je opgehaald wordt om naar het vliegveld te gaan.

De terugvlucht was voor ons natuurlijk een nachtvlucht, maar niet voor de Texanen. Dus iedereen is de hele vlucht best wel druk en op geweest enzo. Ach, ik heb me lekker bezig kunnen houden. Uiteindelijk weer een uur en 45 minuten in de OCR. Nu wel heel even geslapen, maar ook weer niet heel veel...
Wel weer heeeeele leuke passagiers aan boord. Superdankbaar heel klein oud dametje, die me steeds vertelde wat ze allemaal leuk en fijn vond aan de vlucht en dat het eten zo lekker was en dat ik zo fantastisch was... Toch leuk!!! En allemaal mensen die je vragen stellen over hoe lang je dit werk al doet en of je vaak naar Houston vliegt... Ik zei dat ik nog geen week werk en dat verbaasde iedereen!!!
Verder hadden we iemand aan boord, die Amerika niet in mocht... Die zat op de heenweg aan boord en op de terugweg dus ook weer, terug naar Nederland... Ik vond het heel sneu voor hem...

Na de landing, die echt waaaaanzinnig smooth was (ik was zwaar onder de indruk), werd ik nog even toegesproken door de Senior Purser met de hele crew erbij: ik ben nu vanaf deze terugvlucht officieel helemaal klaar met alles wat ik moet doen en leren om stewardess te zijn. Ik ben nu echt volwaardig lid, zonder beperkingen... Wat voelt dat heerlijk!!!
Ik kreeg nog de complimenten mee, dat ze eigenlijk niet gemerkt hebben dat ze met een trainee aan boord stonden, dat ik net zo snel en hard werk als de ervaren Cabin Attendant waar ik mee stond. Maar vooral, dat mijn enthousiasme en sales-kwaliteiten inspirerend werken. Dat het super is om te zien, dat ik de tijd neem voor de passagiers en toch de service vlot afhandel... Eigenlijk de beste combinatie!!! Nou, die kan ik in mijn zak steken!!! !!!

Om 9u was ik thuis. Ik weet niet hoe veel of hoe weinig ik nou geslapen heb ik de afgelopen dagen. Maar dat is ook niet belangrijk... Ik heb 3 uur geslapen toen ik thuis kwam en probeer het nu verder te rekken tot vanavond... Gewoon een lekker aantrutdagje vandaag... In mijn nieuwe Gilly Hicks-outfit natuurlijk...!!!
Even een paar dagen rust en dan door naar de volgende mooie trips: er is een wereld die voor mij open gaat en ik geniet er vol van!!!