nienkevanmaris

12 maart 2014 | Singapore [deel 3]

Mijn laatste dag in Singapore hebben “mijn mannen” afspraken en ik heb ’s middags om 15u afgesproken met mijn maatje om Little India te verkennen. Dus ik heb het begin van de middag alleen. Ik slaap lekker uit en ga begin van de middag naar buiten om Chinatown in te lopen. Het zag er gisteravond leuk uit en ik wil het graag ook bij daglicht zien.

Ik heb een goed richtingsgevoel en ik loop dan ook zo weer terug over de route van gisteravond. Ik verbaas me er weer over, hoe veilig deze stad voelt. Ik twijfel er geen seconde aan om hier alleen rond te lopen.

Chinatown is overdag nog veel schreeuweriger dan ’s avonds, maar op een hele blije en uitnodigende manier. De panden in dit deel zijn heel mooi en doen Frans aan. Het verbaast me dat er minder authentieke Chinese architectuur is dan ik verwacht had. Verder is het wel het ene na het andere toeristenwinkeltje, wat ik dan weer wel verwacht had.
De afgelopen reizen ben ik knettergek geworden van alle verkopers die me iets aan willen smeren, terwijl ik nergens naar op zoek ben. Ik heb bedacht dat het misschien een idee is om mijn oordopjes in te doen. Ik heb er op de route naar Chinatown nog wel muziek op staan, maar als ik er eenmaal ben, vind ik het veel leuker om de drukte en de geluiden van de wijk te horen, maar ik hou mijn oortjes in. Ik weet niet of het aan mijn oordopjes ligt, of dat ze in Singapore gewoon minder opdringerig zijn, maar ik kan heerlijk rustig door de straten lopen met alle winkeltjes en af en toe ergens neuzen.

Al slalommend door de straatjes kom ik weer bij de Boeddhistische tempel, waar ik gisteren ook was. Nu is de deur open en kan ik er in. Uiteraard moet ik mijn schoenen uit doen en dan loop ik naar binnen. Ik moet een klein bedrag betalen om ook foto’s te mogen maken. Ik loop rond over het complex. Ze zijn duidelijk een aantal dingen nog aan het verbouwen/restaureren, maar wat je kunt zien is prachtig en kleurrijk. Beetje jammer is dat de stenen echt loeiheet zijn en het is nog niet eens het hete seizoen in Singapore!!! Al is “niet heet” toch nog een graadje of 35 hoor, dus ik mag echt niet klagen dat ik hier zit, terwijl het (soort van) winter in Nederland is...

Langzaam slenter ik weer terug in de richting van het hotel. Ik kom onderweg nog de CA tegen die de eerste avond mee is wezen stappen. Ik had haar gisteren onze hop on hop of kaarten gegeven, die 24u geldig zijn en aangezien de IPB-er en ik pas om half 4 opgestapt waren, hebben de CA en nog een collega er fijn gebruik van kunnen maken vandaag...

Ik ben ruim op tijd in het hotel voor mijn "date" met mijn maatje. We gaan met de taxi naar Chinatown en daar stappen we in de metro. Ik doe normaal eigenlijk alles met de metro in de stad, maar ik ben veel met de Co en zijn vriend op pad geweest en zij zijn fervente taxi-gebruikers, dus op de laatste dag zie ik mijn eerste metro van Singapore. We gaan eruit bij Little India en daar slenteren we lekker rond.
Bij het vaste eettentje van mijn maatje gaan we even een klein hapje doen. 16.30u is namelijk een mooie tijd om te lunchen, toch??? Wat dat betreft merk ik wel dat mijn lijf zich niet meer helemaal houdt aan vaste eettijden. Ik heb gewoon op een gegeven moment trek en welke tijd dat is, dat kan enorm verschillen. Je ziet hier overal wel duidelijk de Indiase invloeden overal, de winkels verkopen ook veel meer beeldjes van de Boeddhistische goden en er lopen vooral Indiërs rond.

Mijn maatje heeft gehoord van een giga winkel, waar je van alles kunt kopen voor een scheet en drie knikkers en die 24u per dag open is, dus ideaal als je met een vette jetlag midden in de nacht naar het plafond ligt te staren.
We vinden de mall en we slenteren er door. Ik moet zeggen dat ik het allemaal helemaal niet zo goedkoop vind en ook niet echt heel bijzonder. Wel kom ik wat dingen tegen van gedroogd fruit en aangezien dat voor mij ideaal is voor op de route, koop ik daar wel wat van.
Niet onder de indruk van de mall gaan we naar buiten, op zoek naar koffie voor mijn maatje, die een mega-dip krijgt. Als we buiten komen, zien we dat er nóg zo’n gebouw is van de mall, dus misschien hebben we wel in het verkeerde gebouw gezeten... Maar ik wil mezelf ook niet te moe maken, want ik moet nog de hele nacht werken. Dus nadat we lekker koffie gedronken hebben en gezellig hebben zitten kletsen, gaan we met de metro terug naar Chinatown en van daar lopen we naar het hotel. Het is namelijk erg druk op de weg en ik gok dat we er lopend net zo snel zijn als met de taxi.

Als mijn maatje en ik aankomen bij het hotel komen net de Co en zijn vriend naar buiten, die nog een hapje gaan eten. Ik heb niet ontzettende honger, maar ik realiseer me ook dat het nog uren duurt voordat ik weer kan eten, dus ik besluit tóch nog even mee te gaan voor een klein hapje... naar Lau Pa Sat. Het is eigenlijk te stompzinnig voor woorden dat ik vier avonden eet in Singapore, waarvan drie avonden bij dezelfde tent. Maar ja, het is wel heel erg lekker, dat is dan wel weer waar... Bovendien weet ik dat we daar snel een hapje kunnen eten en dat ik dan nog op tijd terug ben in het hotel om nog even te kunnen slapen voor Calling.
Zo kan ik nog even gezellig eten met “mijn mannen”, waar ik een gezellige tijd mee gehad heb, voordat ik moet vliegen. Zij mogen nog een dagje langer blijven.

We zijn inderdaad op tijd weer terug in het hotel en ik kan nog even wat rust pakken voordat ik gebeld word om me aan te kleden, want het is een lange vlucht terug.
Aangekleed beneden staat de CA van de eerste avond ineens bij onze bemanning. Het blijkt dat een collega van ons ziek geworden is en niet mee terug kan, dus nu moet zij een dagje eerder naar huis. Vervelend voor allebei, maar wel superfijn dat we dus een aantal crews tegelijk in Singapore hebben zitten, zodat dit makkelijk op te lossen is.

Ik heb echt een fantastische trip gehad. Ja, ik vind het jammer dat ik de 747 niet meer vlieg, maar als ik dit soort trips mag gaan doen, krijg ik er ook wel weer iets fantastisch voor terug!!! Wat mij betreft mag Singapore ook weer ergens op mijn favorietenlijstje... Is wel een groot lijstje aan het worden zo.....