nienkevanmaris

28 mei 2013 | Londen (I)

Mijn allereerste vluchtje helemaal los is echt een mazzeltje: 's avonds met de laatste vlucht naar Londen en dan ook nog eens 23 uur in London en de volgende dag met de laatste vlucht terug.

Ik mocht de vlucht beginnen met een demo: het dansje waarin we laten zien wat je moet doen met je riem, het zuurstofmasker, het zwemvest en de nooduitgangen. Wat een feest voor mij!!! Ik vind het namelijk nog wel leuk om "te dansen". En ook spannend zo'n eerste keer. Het moet namelijk wel allemaal "op de maat": op de tekst... Ik vind vooral het weer losklikken van de riem een uitdaging, om dat elegant met 1 hand te doen, maar dat ging helemaal goed. Ook het zuurstofmasker vergt een bepaalde souplesse, en ook die ging super. Pfff, wat een opluchting.

Zwemvest kan niet zo veel mee misgaan... Zo doe je hem aan, zo maak je hem vast, aantrekken... Jaja... Trek aan het rode koord.... Oeps.... dat hoort daar niet.... Oeps, binnenstebuiten aan!!! Dus loop ik straks vast als ik moet gaan blazen in die rode tube, die bij mij dus aan de rechterbinnenkant zit, in plaats van links buiten.... Poef!!! Wat zal ik lekker gekleurd hebben.... Heel snel het zwemvest uit en omdraaien... Pfffffff, net op tijd om nog te kunnen blazen en het lampje te laten zien.... Nou ja, na deze charmante actie was de rest een eitje... En het leukste is, dat het ook nog op film staat... Top!!!! Nou ja, volgende vluchten maar goed oefenen dus...

In het hotel mag ik deelnemen aan mijn eerste crewborrel. Toch gezellig om zo bij elkaar te zitten kletsen. Natuurlijk heb ik er alles uit gehaald wat eruit te halen is en ga ik als 1 van de laatsten naar bed.
Heerlijk geslapen!!! Zou het al beginnen te wennen om iedere keer in een ander bed te slapen??? Wel lekker op tijd wakker en naar beneden om te ontbijten. Ik had al gehoord dat ze in het hotel een heerlijk ontbijt hebben en daar is ook geen woord te veel van gezegd... Heb 3x opgeschept...

Na het ontbijt ben ik in mijn uppie op pad gegaan. Niemand wilde mee Londen in, maar daar ging ik me niet door tegen laten houden. Ik had mijn zinnen gezet op een tourtje met een hop on-hop off-bus. Dus eerst een uur met de Underground de stad in. We zitten namelijk met het hotel bijna OP het vliegveld. Fijn als we vliegen, maar de stad in is dus een beetje een avontuur. Maar daar laat ik me niet door tegenhouden. Ik stap uit op Green Park en daar zijn ook meteen de bussen van de Big Bus Tour. Voor 30 pond neem ik een tour door heel Londen en verover een plek helemaal vooraan, achter het raam. Topplek!!!
De hele tour duurt 2,5 uur en er zit ook een boottocht bij. Ik heb de route ook op papier en bedenk waar ik er allemaal uit ga om nog even een paar dingen te bekijken....

Hoe langer de tocht duurt, hoe kouder en natter het wordt.... Ik krijg steeds minder zin om de bus uit te gaan.... En uiteindelijk komen we in de buurt van de boottrip, maar ik zit al helemaal verkleumd in de bus. Echt NO WAY dat ik er nog uit ga om in een zo mogelijk nog koudere boot te gaan zitten.... Dus ik ben lief blijven zitten en heb de tour afgemaakt.

Zodra we weer bij Green Park zijn, snel ik de bus uit. Ik vergeet mijn kortingsboekje met vouchers die ik de volgende keer in London zou kunnen gebruiken. Maar het enige wat ik wil, is opwarmen!!!
Zelfs het uurtje in de metro naar het hotel is niet genoeg om me warm te krijgen...

In het hotel zitten mijn collega's in de bar. We gaan eerst eten en ik kan natuurlijk niet Londen verlaten zonder een Indiase curry gegeten te hebben. Gelukkig staat die op het menu in het hotel.
Na het eten toch nog even opwarmen in het bad, voordat ik mijn uniform weer aantrek voor de terugvlucht.
Dat levert nog een kleine uitdaging op. In mijn enthousiasme had ik ervoor gekozen alleen met handbagage naar Londen te gaan. Me niet realiserend dat zij als enige land bijzonder streng zijn op de hoeveelheid vloeistof die je mee mag nemen... In veel landen gelden er soepeler regels voor vliegend personeel, maar niet in Groot Brittaniƫ... Gelukkig had ik een superlieve purser waar ik mijn 300 potjes, flesjes, mascara's, lippenstiften, etc. bij in de koffer mocht stallen gedurende de vlucht naar huis....

Helaas werkte op de terugvlucht het entertainment systeem, wat betekende dat er niet "gedanst" hoefde te worden.... Jammer.... Maar ik krijg vast nog genoeg mogelijkheden...!!!