nienkevanmaris

24 juni 2014 | Dubai

Uiteindelijk is het nog een aardige griep geweest waarmee ik na mijn Glasgow afgestapt ben. Ik ben echt twee weken uit de running geweest en heb me zelfs moeten laten testen op Dengue en Malaria. Gelukkig was dat het niet, maar alleen een goede virusinfectie.

Mijn eerste vlucht begin ik dan weer met een Dubai. Voor mij weer een nieuwe bestemming, waar ik graag nog veel van wil zien!!! Ik word echter al gauw uit de droom gehaald: het is daar overdag 44-47 graden en je komt dus niet buiten.... Zelfs de hop-on hop-off bus schijnt niet te doen te zijn....

Inderdaad als we om 23u aankomen, is het nog steeds 35 graden, dus dat zegt wel iets over de temperatuur overdag met de zon erop.
Onder het hotel zit een Sportsbar, waar nog een drankje gedaan wordt, terwijl de WK voetbal-wedstrijd Griekenland - Ivoorkust speelt. We waten voor groen (Ivoorkust), maar in de laatste minuut werden die genaaid en won dus Griekenland. Daar waren wij het natuurlijk niet mee eens, maar ja, het is maar een spelletje.
Als de wedstrijden klaar zijn, treedt de huisband op. Verrassend leuke muziek; rock, alternatief... Weer eens wat anders dan alleen commerciële nummers.

Ik zet mijn wekker om nog net het ontbijt te halen en tot mijn verrassing kom ik daar collega's tegen. Ik dacht dat in Dubai niemand het ontbijt haalde, maar dus toch. We besluiten met drieën naar de Dubai-Mall te gaan. Een megagroot winkelcentrum met 1.200 winkels. We gaan daar met een taxi naartoe en inderdaad zodra je het hotel uitstapt, voel je de verzengende hitte. En dan sta je nog maar in de schaduw!!! Het is in de zon een graad of 47 vandaag...
Uiteraard spreken we in de Mall een tijd en een plek af om elkaar weer te ontmoeten. We beginnen in de 100-yen store: een Japanse keten met heerlijk troepjes. Voor € 10 heb je een zak vol met van die spulletjes waarvan je niet wist dat je ze nodig had...
Ik blijf eigenlijk bij een collega. Zij heeft een boodschappenlijstje en ik dribbel mee... Ik probeer nog de winkel van Steve Madden niet te zien en al helemaal niet de schreeuwende bordjes met daarop "SALE". Het lukt.... bijna.... Met samen drie paar schoenen lopen we de winkel weer uit. Ja, want ik had ècht nieuwe schoenen nodig...... Zeker twee paar....... Zucht.......
Gelukkig doet mijn collega de rest van het shoppen.

Onderweg komen we nog bij het wereldberoemde aquarium. Het is het grootste aquarium ter wereld en meet 51x21x11 meter en bevat 10 miljoen liter water. Het is ook echt schitterend. Je kunt ook een kaartje kopen en er onderdoor lopen, maar al vanaf de buitenkant kun je het schitterend zien.
Op een gegeven moment zitten er ook twee duikers in die de vissen voeren. Ze worden zowat omver gezwommen door de haaien, de mantaroggen en ander vissenspul wat erin zit. Echt heeeeeel erg gaaf om te zien.
Als ik heel eerlijk ben, geniet ik ook heel erg van de mega snoepwinkel die naast het aquarium zit. Er staat een prachtige snoepboom. En ondanks dat ik suikervrij de deur uit ga, neem ik wel een foto mee.

Op een gegeven moment moeten we de derde collega weer opzoeken. Dan maar exact dezelfde weg terug, want met een oppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meters, is het risico op verdwalen wel aanwezig. Maar het komt goed en we vinden zelfs de taxi standplaats nog terug.
Onze taxichauffeur houdt duidelijk van doorkachelen en is niet bang om een risicootje meer of minder te nemen. We zitten een aantal keren met samengeknepen billen in de taxi. En uiteraard komen er verhalen boven van collega's die op de route iets overkomen is en die daar gehandicapt of dood uitgekomen zijn.... Ons blijft dat lot gelukkig bespaard en we arriveren veilig in het hotel.

We spreken weer om 17u af om een hapje te gaan eten bij het Italiaanse restaurant in het hotel en uiteindelijk zitten we daar met de twee pursers en de Co. Gezellig een hapje eten en daarna nog even (proberen en falen om te) slapen voor Calling, voordat we weer door de nacht terug mogen.
Ik zou hier maar wat graag terug komen, als de temperatuur net iéts aangenamer is en je iets anders kunt doen dan winkelen...