nienkevanmaris

7 september 2014 | Musqat (II)

Ik heb besloten niet meer al mijn reizen aan te vragen, om mijn teller een beetje naar beneden te krijgen en dus makkelijker vluchten te krijgen. Dus soms wacht ik af wat ik krijg. Nu is dat Musqat. Prima!!!! Heb daar eerder een stopje gehad en vond dat prima. Toen had ik al gezien dat je ook naar de Grote Moskee kon, dus dat bedenk ik dat ik ga doen.

Daarnaast heb ik net een TRX-sportsysteem gekocht en ik besluit te gaan sporten (goed voornemen!!!). Verder moet ik het afwachten, want het is 34 graden, met een gevoelstemperatuur van 46 graden!!! Even kijken wat dat inhoudt.

Van de crew zijn er wel wat mensen die mee willen naar de Moskee, totdat we erachter komen, dat we dan Nederlandse tijd 5u op moeten staan. Dat gaat iedereen een beetje te ver en mij deze keer ook. Ik laat hem wel op mijn verlanglijstje staan. Volgende keer weer.

Na aankomst borrelen we nog even met een deel van de crew. Uiteraard ben ik er weer bij.
Na een goede nacht sta ik op tijd op om het ontbijt nog te kunnen halen. Het ontbijt is maar tot Nederlandse tijd half 9, dus sta uiteindelijk toch nog op tijd op.

Na het ontbijt ga ik mijn goede voornemen uitvoeren. Sportspullen aan, TRX-banden aan de deur bevestigen, boekje erbij en aan de bak. Ik vind het best pittig, maar ook heel erg leuk. Het is een Workout waarbij je gebruik maakt van je eigen gewicht, dus eigenlijk is de Workout voor iedereen even zwaar. Ik zal er wel wat spierpijn aan over houden, maar het is een ideaal sportsysteem voor op de route, dus ik hoop dit vol te kunnen houden.

Daarna douchen en naar het zwembad. Ja, 34 graden, gevoelstemperatuur 46 is best warm, maar ik geniet ervan. Op een gegeven moment komt er een collega die naar beneden wil lopen naar het strand en ik ga mee. Daar staat iets meer wind, dus daar is het beter vol te houden. Het is er prachtig en ik ga dan ook wat foto's maken met mijn telefoon. Ik moet daarvoor het water in, wat echt heeeeeeerlijk lauw water is. Dus later neem ik nog even een duik - uiteraard zonder telefoon.
Eigenlijk lig ik gewoon de rest van de dag in de zon en voelt deze dag als vakantie: zon, zee, strand, palmbomen.... Wat wil je nog meer?

We eten een beetje op tijd en daarna heb ik nog 2 uur om voor te slapen, voordat we weer terug vliegen, met een tussenstop in Doha.
Dit was echt een superrelaxed stopje. In schril contrast tot alle trips waar ik van hot naar her ren en allerlei avonturen beleef, maar toch ook wel heel lekker. Avonturen doen we de volgende keer wel weer...