nienkevanmaris

2 oktober 2014 | Bahrein (II)

In mijn rooster krijg ik een Bahrein. Niet een bestemming waar veel te doen valt, maar wel gewoon heerlijk: mooi en fijn hotel, goed eten en lekker weer. Dus niks mis mee en ook wel lekker na mijn drukke Rio-vlucht. Ik neem wel mijn sportspullen mee en het goede voornemen ze te gebruiken.

Na aankomst in het hotel gaan we borrelen met 7 van de 10 crewleden, dus dat is een hele goede opkomst. Het is al best laat als we in het hotel komen, want naar Bahrein vliegen we met een tussenstop in Abu Dhabi. Dus ondanks dat het qua vliegen niet zo ver is, is het toch nog best een lange dag. Daar is dan een drankje aan het zwembad, buiten in de warmte, een mooie afsluiting voor. En uiteindelijk zit ik toch weer langer dan bedoeld.

Na een korte, maar heerlijke nacht slapen, en ik herinner me ineens dat ik de vorige keer hier ook zo ontzettend lekker geslapen heb in die fantastische bedden, sta ik toch op tijd op voor het ontbijt. Aankleden voor het ontbijt is in deze oorden wel altijd een gok: staat de airco op standje vrieskou en moet je dus een trui aan (en dat is niet overdreven; heb al menig keer met een dikke trui aan ontbeten in tropisch warme oorden), of is het lekker? Ik kies voor korte broek en dat is een goede keuze: je kunt tegenwoordig ook buiten ontbijten. Dat was de vorige keer nog niet.
Gevolg is wel dat de crew dus opgesplitst is in een deel die binnen zit en een deel die het buiten lekkerder vindt. Ik ga uiteraard naar buiten: ik hou van warmte!!! Al geef ik toe dat dit wel even schrikken is qua temperatuur. Je loopt echt tegen een warme, vochtige muur op!!!! Maar dat went vrij snel.

De plek waar je buiten kunt ontbijten, is ook de plek waar wij gisteravond geborreld hebben; bij het zwembad. Nou ja, één van de zwembaden. Op het dak is er nog één; daar ben ik vorige keer geweest. Dit zwembaddeel is echter helemaal verbouwd en ziet er nu prachtig uit. Dat hadden we gisteravond al een beetje gezien, maar toen was het donker. Nu in het daglicht is het helemaal mooi. Er zijn loungebedden "op" het water geplaatst, alles is wit en fris en er zijn wanden waar het gras recht omhoog groeit.
Na het ontbijt ga ik terug naar mijn kamer en ik kijk in mijn koffer. Daar word ik aangekeken door mijn sportspullen, maar mijn bikini lonkt ook enorrum!!! Ik twijfel nog even, maar de bikini wint het met een fikse voorsprong.

Bikini aan, boek mee, flesjes water mee, muziekje mee en terug naar beneden.
Ik nestel me met een handdoekje op één van de loungebedden. Het duurt nog wel even voordat er anderen komen, maar ik vermaak me ook alleen wel prima. Het water is heerlijk van temperatuur. Soms wordt het water gekoeld in deze oorden, maar dit is echt lekker. Net genoeg om wat af te koelen, niet fris genoeg om het koud van te krijgen. Dus ik lig heerlijk op het bed, voetje buitenboord in het water, boekje te lezen. Ik heb echt een heeeeeel zwaaaar leven!!!
Uiteindelijk komen ook de Purser en de Co naar beneden en we kletsen gezellig de tijd weg. Een deel van de tijd doen we dat, liggend in het water. Het is lekker verkoelend zo.

Op een gegeven moment is de zon zo ver gedraaid dat wij ook doorschuiven naar de bedjes aan de andere kant, om de zon nog even mee te pikken. Daar ben ik tenslotte voor gaan liggen.
De Purser haakt iets eerder af, maar de Co en ik blijven nog even liggen, totdat we iets te eten bestellen. We eten op tijd, want het is alweer 20.20u Calling en ik wil nog wel eventjes proberen een dutje te doen. De Captain komt bij ons zitten tijdens het eten en om 18u ben ik weer op mijn kamer. Koffer alvast een beetje inpakken en dan nog eventjes proberen te slapen. Ik denk dat dat toch wel even gelukt is, want als de telefoon gaat, moet ik van ver komen. Het zijn toch echt die heerlijke bedden hier die het doen...
En dan mogen we alweer naar de luchthaven en vliegen we via Abu Dhabi ook weer naar huis.
Niet veel spannends gedaan, maar toch een lekker tripje. Volgende keer maar weer werken aan dat goede sportvoornemen....

Onderweg terug naar Amsterdam moge we "af". Ik besluit die tijd in de cockpit door te brengen en dat is een goed besluit: we vliegen boven een wolkendek, waar een heftig onweer in gaande is. Iedere keer lichten de wolken op en het is echt een prachtig schouwspel!!! Ik snap meteen weer dat de vliegers het zo gaaf vinden in de cockpit, ook in de tijd tussen het opstijgen en landen. Ik sta als een blij kind te stuiteren bij iedere bliksemschicht, zo prachtig is het!!!!