nienkevanmaris

9 oktober 2014 | Calgary (I)

Ik heb een Noord Atlantische bestemming aangevraagd, want ik heb wat dingen die ik wil halen bij de drogist. Dat is echt heel erg hè?!! Ik word al een echte stess. Maar ja, dat hoor ook bij de voordelen van ons vak. Binnen de kortste keren heb je je favoriete bestemmingen, voor je favoriete producten. Dit keer wordt het de drogist in Calgary.

Wel een pittige vlucht: de Airbus heeft geen Overhead Crew Rest, maar het is toch een lange vlucht met een pittig tijdsverschil... Gelukkig hebben we een hele leuke crew. Twee dames ken ik al van eerdere vluchten.

Na aankomt kleden we ons om en ga ik met twee collega's naar "de Mall". De eerste stop is de Apple Store. Mijn volgende stop is Lusaka en daar ga ik op safari, dus ik wil een Lifeproof-hoesje voor mijn iPhone: waterdicht en met valbescherming (tenzij je hem vol op je scherm laat vallen). Dat kan ik ook prima in Nederland kopen, maar de prijzen zijn hier een stuk gunstiger.
En mijn collega moet iPads kopen voor de kinderen, dus dit stopje doen we samen. Daarna splitsen we op, met een afgesproken tijd in ons achterhoofd.

Ik ga naar de Target, waar ik vind wat ik moet hebben en uiteraard meer. En dan heb ik de tijd aan mezelf. Ik slenter langs verschillende winkels. Koop een hemdje bij de Hollister (nee, absoluut niet nodig), en een fijn pyjamashirt bij de Victoria's Secret Pink (ook niet nodig, wel fijn). Ik beland ook nog bij La Senza; een lingeriezaak die je over de hele wereld hebt, maar die ik nog nooit gezien heb. Ik weet niet of het aan de aankomende Halloween ligt, of dat het de standaard collectie is, maar ze verkopen bijzondere lingerie (nee, niet gekocht en zelfs niet gepast)...

Dan is de Shopping ook alweer voorbij en is het tijd om de auto op te zoeken.
Mijn collega's gaan terug naar het hotel en ik laat me afzetten bij een tent waar andere collega's naartoe zouden gaan.
Ik loop de hele tent door, maar mijn collega's zijn al weg. Dus ik besluit naar het hotel terug te lopen. Ik heb er geen zin in alleen te gaan zitten eten in een restaurant. Op mijn kamer bestel ik dan maar een Indiase Curry. Maar zonder echte afleiding weet ik mezelf ook maar wakker te houden tot 20u.

Gevolg is uiteraard dat ik om 3u wakker ben. Ik probeer nog wel terug in slaap te komen, maar dat lukt niet. Dus dan maar Netflix kijken, Facebooken, Whatsappen... En om half 6 sta ik maar op en hang ik de TRX aan de deur om een uurtje te gaan sporten. Gelukkig dat ik die in mijn koffer gegooid heb.
Kwart over 7 schuif ik aan onze lange ontbijttafel, maar dan wel als enige. Het is geen bijster inspirerende ontbijtzaal en om dat geheel nog erger te maken, is er een bar gemaakt, waar IPads aan de muur hangen, waar mensen met hun snufferd tegen aan zitten en zo de krant lezen of nieuws kijken. Het ziet er zo troosteloos uit. Al duik ik heel eerlijk ook in mijn telefoon...
Alle calorieën die ik er net afgesport heb, gooi ik er meteen weer aan, door 2 warme chocomelk weg te tikken, maar ik kan het niet laten. En onderwijl druppelen er nog wat collega's binnen voor het ontbijt. Gezellig!!!

Na het ontbijt ga ik met een collega naar een Walmart, om voor een andere collega te kijken voor een TomTom-horloge, die ze daar zouden verkopen. Zelf gaat de collega waar het horloge voor is niet mee, maar ik vind het wel leuk om met een taak op pad te zijn...
Maar de Walmart heeft dat horloge helemaal niet en ook de mega sportzaak die er zit, verkoopt het niet. We hebben een tijd afgesproken dat we opgepikt worden door de chauffeur van het hotel, dus de resterende tijd brengen we deels door bij de Safeway. Daar ga ik nog even los op de glutenvrije afdeling. Ze verkopen er namelijk Macaroni & Cheese. Dat was mijn favoriete eten toen ik nog in Amerika woonde, maar nu met mijn glutenallergie mag ik dat natuurlijk niet meer hebben. Dus van deze glutenvrije variant gaan 4 pakjes mee naar huis, ondanks dat ze stevig aan de prijs zijn: $ 4.50... En verder nog van alles aan koekjes en troep. Ik ga in ieder geval met een fiks zwaardere koffer naar huis.

Mijn collega en ik maken nog een klein stopje bij de Buck Or Two-winkel, waar ook van alles te koop is voor Halloween, maar helaas zijn het niet alleen maar $1- of $2-prijzen. Dus daar kopen we dan niets meer.
En dan is het tijd om weer terug te gaan naar het hotel. Daar zijn we nog op tijd om een klein beetje voor te slapen voor de vlucht en dan moet ik alweer mijn koffer inpakken met al mijn veroveringen. Ja, weer typisch gevalletje voor een heavy-label.....