nienkevanmaris

20 december 2014 | Newcastle

Het nadeel aan een jumperweek, zoals ik die nu heb, is dat je steeds toegevoegd wordt aan verschillende crews, dus je ziet heel veel verschillende mensen en je hoort nergens echt bij. Het voordeel is, dat het soms hele mooie stops kan opleveren, zoals deze Newcastle: een stop van 30 uur. Dat betekent dat we vrijdagavond met de laatste vlucht binnen komen en zondag met de eerste er weer uit gaan. Calling om 3.35u... Dat dan weer wel... 

Maar zo ver is het nog niet. Eerst genieten van dit stopje. Het blijkt dat we met de hele crew deze stop hebben, met een dagje over, zoals wij dat noemen. En dit keer blijven we als hele crew bij elkaar: cabine en cockpit. Dat is echt wel heel bijzonder. 

Als we aangekomen zijn in het hotel, gaat iedereen meteen naar zijn kamer. Ik had afgelopen nacht niet briljaant geslapen, dus ik vind het niet zo heel erg om meteen te gaan slapen. 

De volgende ochtend komen we elkaar tegen bij het ontbijt. Er zijn geen hele spannende plannen tijdens deze stop. Zelf heb ik ook geen hele spannende plannen. Omdat ik in een schema zit waarin ik weinig vrij heb, zou ik het ook wel lekker vinden om een dagje "uit mijn koffer te trutten", maar tegelijk vind ik dat ik dat niet kan maken. 
Het blijkt dat we vlak naast een hele grote Mall zitten, dus ik besluit met de Captain een stuk op te lopen naar de Mall. Hij moet nog van alles hebben aan kerstkadootjes en ik heb helemaal niets nodig, maar wil er gewoon even uit en even kijken wat er is. En daarbij vind ik een Mall zeker mooi tijdens de kerstdagen, met alle versieringen. 

Eenmaal in de Mall gaan we allebei onze eigen weg. De Mall is echt-niet-te-doen groot en omdat ik eigenlijk geen echt doel heb, besluit ik op de plattegrond te kijken wat er allemaal is. Ik vind al snel de Primark en kan deze winkel natuurlijk niet negeren... Zeker omdat de Engelse Primark vaak leuker is dan die in Nederland. 
Ik struin alle paden af en gooi een paar kleine dingetjes in mijn mandje en dan kom ik op de pyjama-afdeling: daar hangen ook de onesies... Hele lelijke pakken in een stuk, met een capuchon, waardoor je eruit moet zien als een dier... Ik besluit mezelf te trakteren op een middagje lachen en trek er een aantal uit het rek. 

Ik ga de paskamer in en trek de ene na de andere onesie aan: kerstpakje, poezenpakje, Grumpy Bear, lammetje en Pooh-bear!!! En deze trend van 2014 completeer ik met een andere trend: de selfie!!! Dus ik maak allerlei foto's van mezelf in die hele lelijke pakken. Ik vind het zelf echt hilarisch!!! Je kunt je met niets vermaken, dat blijkt... En uiteindelijk neem ik geen enkel pak mee, want het ziet er natuurlijk niet uit, maar het is wel heel erg leuk... 

Als ik de Primark afgevinkt heb, loop ik naar buiten en word ik getrakteerd op een theaterstukje voor kinderen. Het is er heel erg druk en de kinderen genieten enorm. Zo leuk om te zien!!! Maar om nou bij een kindershow te blijven staan... 
Dus ik ga weer verder met mijn struintocht. Ik geniet van alle versieringen van de Mall, terwijl ik langs de winkeltjes loop. Ik stop ook nog even bij de Topshop. Een winkel die wij in Nederland volgens mij helemaal niet kennen, maar waar ze wel hele leuke dingen verkopen. Dus daar ga ik nog met een leuk zomerjurkje de deur uit (best leuk als het namelijk winter wordt in Nederland, maar ik door mijn werk het hele jaar in zomerse temperaturen kom. Joepie!). 

Ik koop ook wat kleine kerstkadootjes voor pappa en mamma en dan ben ik wel klaar met de Mall. Dus ik loop terug naar het hotel en ga nog even uit mijn koffer trutten en Netflix kijken. Gewoon even ontspannen. En om 17u heb ik afgesproken met de Co om samen een hapje te gaan eten. 
Om 17u ben ik beneden. Er voegt zich verder niemand meer bij ons en samen lopen we nog een keer naar de Mall. Mijn tweede keer voor vandaag. We bekijken de mogelijkheden qua restaurants en we eindigen bij Handmade Burger Co. Daar hebben ze ook glutenvrije opties, dus ik neem een combinatie van 3 miniburgers. Het levert een leuk en smakelijk bord eten op. En weer eens iets anders. 

Na het eten gaan we weer naar het hotel en we gaan meteen naar onze kamer en proberen te gaan slapen: 3.35u Calling... Ik vind het een vreselijke tijd, maar ja, dat hoort er ook bij... 
Uiteraard maken we er aan boord wel weer een klein feestje van en ik mag ook niet klagen: het is voor vandaag alleen maar een vlucht naar huis en dan ook nog een vluchtje van maar 50 minuten. Dus het is een hele makkelijke werkdag. Dat dan weer wel. 
Na aankomst op Schiphol denk ik er gelukkig aan om mijn wereldbol op de halen bij de Autodienst en dan zit mijn werkdag er nog voor 9u alweer op...