nienkevanmaris

29 december 2014 | Manchester

Vandaag begint mijn dag heul erg vroeg: 6u aanmelden op Schiphol, dus ik word 5.30u opgehaald door de Autodienst. Op deze tijd wil ik niet afhankelijk zijn van beperkt rijdende bussen. Uiteraard slaap ik te laat en ben ik veel te vroeg wakker. Ik ben niet een held in vroeg opstaan. 

Ik begin met een Londen op en neer en daarna mag ik weer terug naar het eiland voor een Manchester, waar ik dan mag blijven slapen. Door het tijdsverschil zijn we om 14u in het hotel en ik spreek met mijn maatje om half 3 af om even de stad in te lopen. 
Met de cockpit, die ook met ons blijft logeren in Manchester, spreken we af om half 6 in de lobby, zodat we om 18u kunnen gaan eten. We moeten namelijk om 3.30u op, dus een beetje op tijd in bed liggen. Overigens zijn de mannen helemaal van slag dat we pas "zo laat" willen afspreken: kennelijk gaan onze collega's meestal om 16u eten. Maar ja, zó vroeg kan ik toch niet slapen. 

Ik loop met mijn maatje mee naar het centrum van de stad. Dat is echt om de hoek, dus het is erg makkelijk. Zij heeft een aantal winkels waar ze naartoe wil. Ik heb niet echt een doel, maar beetje winkelen is altijd wel lekker. 
Ehm.... Correctie: NIET ALTIJD!!! Het is enorme uitverkoop in de stad en alle winkels zijn veranderd in onoverzichtelijke bendes... En op veel te weinig slaap, kan ik daar echt niets mee... Ik struin dus winkel in en winkel uit, terwijl ik eigenlijk maar één ding wil en dat is, terug naar het hotel. Maar op de een of andere manier kan ik het toch niet laten om steeds toch nog éééén winkel in te gaan...
Volledig doelloos en nutteloos loop ik rond, zonder iets te zien en vooral in volledige ergernis. Totdat ik bedenk dat ik mezelf genoeg gemarteld heb. Ik heb namelijk niets nodig... Ben wel al 7 winkels in geweest voor een ansichtkaart, maar vind niet wat ik zoek: gewoon zo'n knullige toeristische "hallo-ik-was-in-Manchester"-kaart. Ik ben al bijna in staat een Happy Birthday-kaart te kopen, omdat ik die tenminste wel in overvloed vind. 
Uiteindelijk ga ik dan toch echt op weg terug richting het hotel. Ik maak nog één stopje bij een Paperchase winkel, waar ik gelukkig de ansichtkaart vind, die ik zoek. Niets bijzonders, maar gewoon leuk om te sturen aan pappa en mamma, voor bij de verzameling. 

Helemaal tevreden met mijn aankoop loop ik verder. Op de hoek zit nog een Spar, waar ze een doos Celebrations in de aanbieding hebben. En aangezien ik met Oud&Nieuw op de route ben (nèt in het hotel, of nog nèt in de crewbus), vind ik het wel leuk om iets feestelijks mee te nemen, want er schijnt niet veel spannends te vieren te zijn in het hotel zelf en we zitten te ver van de stad om daar nog iets van te maken. Dus ik neem ook een doos Celebrations mee. 

Terug in het hotel nog even lekker op mijn kamer, totdat het tijd is om naar beneden te gaan voor het eten. 
Daar komen we de nieuwe crew tegen, waarvan het grootste deel met ons morgenvroeg er weer uit gaat. Wij hebben gereserveerd bij een Thais restaurant, maar zij gaan niet mee: zij hebben hun zinnen gezet op Indiaas. Dan zien we ze morgen wel bij het ontbijt. 

Even een frisse wandeling buiten en dan komen we bij de Thai. Mooi restaurant, met van die hoge tafels, waar ik me ongeveer 1m10 groot waan, als ik met mijn voetjes zit te bungelen. Daarbij gaat uiteindelijk alles slapen.... Maar zo ver zijn we nog niet. 
Het eten is heerlijk en het is gezellig met de baas, de Co en mijn maatje. We eten op ons gemak en zijn dan om 20u weer terug in het hotel. Een mooie tijd om in bed te duiken. Ik kan natuurlijk niet meteen slapen, maar val wel stukken eerder in slaap dan gisternacht... Gelukkig.....