nienkevanmaris

Oud & Nieuw 2014-2015 | Milaan

Dit jaar mag ik Oud & Nieuw op de route vieren en wel in Milaan. Helaas heb ik wel een heel kort stopje; ik moet om 8u alweer mijn bed uit. Dus ik laat het allemaal maar een beetje op me af komen. 
Bij de gate maak ik kennis met mijn crew. We zijn de laatste kist die naar Milaan vliegt, dus we gaan in ieder geval met de hele crew van boord. Alleen ik ben de enige die er weer vroeg uit moet. We hebben niet veel passagiers, want we komen 22.45 aan en om dan nog ergens echt Oud&Nieuw te vieren als passagiers, is krap in de tijd. We zorgen gewoon dat het een fijne vlucht wordt voor de passagiers, vol persoonlijke aandacht. 

Zodra het fasten seatbelt sign uit is, duik ik even de cockpit in. Het uitzicht vanaf de cockpit over Nederland en het vuurwerk wat afgestoken wordt, is adembenemend!!! Vanuit de lucht zie je alle lichtflitsen en vooral het siervuurwerk met de grote ballen is goed te zien. Ik ben blij dat er vanaf 18u afgestoken mag worden en dat mensen dat ook doen. Alle steden waar we overheen vliegen, zien we vuurwerk. 

Ik moet me echt losrukken van het uitzicht en ook nog wat service gaan geven aan de passagiers. 
Als we boven Zwitserland zijn, duik ik ook nog éven de cockpit in om naar het vuurwerk te kijken. Er is stukken minder dan in Nederland, maar er is nog steeds vuurwerk te zien. Wat is dit een bijzondere aanblik. Ik ben blij dat ik dit gezien heb. 

Als we aankomen in Milaan, is iedereen natuurlijk snel uitgestapt en wij zitten al snel in de crewbus die ons naar het hotel brengt. Het hotel staat helaas op een soort industrieterrein, ver buiten de stad, dus het heeft geen zin om nog ergens naartoe te gaan. We blijven dus in het hotel. In de bus trek ik alvast de doos Celebrations open die ik in Manchester gekocht had, om de stemming er al een beetje in de brengen. We zijn dan om iets over half 12 in het hotel. Nog op tijd om ons snel even om te kleden en toch nog te kunnen proosten op Oud & Nieuw. 

De rest van de crew heeft gezorgd voor oliebollen, appelflappen en champagne. Één van mijn collega's heeft zelfs een fles alcoholvrije champagne mee, waar ik dan van mee kan drinken. 
Als de klok middernacht slaat, wenst iedereen elkaar een gelukkig nieuw jaar, er wordt getoost, gezoend en geappt met het thuisfront. En dan lopen we naar de 5e verdieping, waar we uitzicht hebben op wat vuurwerk wat afgestoken wordt. Het is niet te vergelijken met de hoeveelheid vuurwerk die ik in Nederland gewend ben, maar er is vuurwerk. 
Als dat wegsterft, kletsen we beneden nog wat en om 2u gaat iedereen naar bed. Op de gang liggen kleine Celebrations verpakkingen voor de deuren van de crewleden die om 4u Calling hebben. Zij hebben het echt slecht getroffen. Oud & Nieuw is aan hun helemaal voorbij gegaan. 

Al moet ik wel zeggen dat als de wekker om 8u gaat, ik het toch wel een kleine uitdaging vind om wakker te worden. Aankleden en in mijn uppie beneden ontbijten terwijl ik nog een beetje wakker word. En dan door naar het vliegtuig, voor mijn eerste vlucht van 2015...